Nyitó

Gyorstalpaló

Tervezés

HTML

CSS

Sablonok

Bevezetés

Marketing terv

Domain név

Dizájn

Reklámozás

Kereső optimalizálás

Bevezetés a weblap tervezésbe

Egy üzleti célú weblap elkészítése nem azzal kezdődik, hogy egy programozó leül HTML kódot írni. Még csak nem is azzal, hogy egy grafikus elkezd látványterveket felvázolni. A legelső feladat az üzleti tervezés: a weblapod hogyan fog hozzájárulni a vállalkozásod nyereségessé tételéhez.

Egy nagyobb vállalatnál, ha jól csinálják, az alábbi személyek vesznek részt a weblapfejlesztés első lépésében:
- a stratégiai döntéshozók
- a marketingesek
- és egy informatikai projektvezető.

A projektvezető feladata a látványtervezői és programozói munka koordinálása az üzleti célok alapján.

A kisvállalkozásoknak általában nincs több millió forintjuk arra, hogy megfizessenek egy marketingesből, projektvezetőből, dizájnerből és szoftverfejlesztőből álló csapatot. Ha most akarod elindítani a vállalkozásod honlapját, akkor valószínűleg keresel egy ismerős – vagy egy ismerősöd által ajánlott – programozót, akivel elkészítteted a weblapod forráskódját.

Ebben az esetben te vagy a projektvezető, neked kell definiálnod az elérendő eredményt. A programozók általában szeretnek kihívást jelentő feladatokat maguk elé állítani. Valószínűleg te is fogsz jó néhány javaslatot kapni a programozód által kedvelt zseniális megoldási lehetőségekről. Ezeket az alapján értékeld, hogy segítenek-e üzleti céljaid elérésében. Nem azért készítesz weblapot, hogy a programozódnak szórakoztató munkája legyen, hanem azért, hogy a vállalkozásod profitot termeljen.

A következő oldalakon megpróbáltam röviden összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat, amik döntéshozói szempontból szükségesek egy üzleti célú weblap elkészítéséhez.

Marketing terv »