Nyitó

Gyorstalpaló

Tervezés

HTML

CSS

Sablonok

Bevezetés

Szintaktika

Dokumentum szerkezet

Általános attribútumok

Szöveg megadása

Linkek

Kép beillesztése

Táblázatok

Listák

Űrlapok

Szkriptek

Szöveg megadása - Nem törhető szóköz ( )

A böngészők a szöveg megjelenítése során bármelyik szóköznél sortörést iktathatnak be és új sort kezdhetnek, ha a következő szó már nem fér el az adott sorban. Előfordulhat, hogy két szó között le akarod tiltani a sortörést. Ilyen esetben a szóköz helyett az   speciális karaktert kell beírnod a forráskódba. Például így megadva a Kiss Pál tulajdonnév két szava semmikép sem kerülhet külön sorba.

Az   speciális karakternek van egy másik alkalmazási területe is. Ha több ilyen karakter szerepel közvetlenül egymás után, akkor azokat a böngészők több egymás utáni szóközként jelenítik meg. (Ellentétben a normál szóközökkel, amiket egyetlen szóközzé vonnak össze.) Tehát, ha például három szóköznyi üres helyet akarsz hagyni valahol, akkor ezt kell a forráskódba írni:    

Ezt a megoldást a HTML könyvek szerzői általában nem ajánlják. Helyette stíluslapok használatát javasolják, mert azt elegánsabb megoldásnak tartják. Lehet, hogy elegánsabb, de biztos, hogy macerásabb. Ha két-három szóköznyi üres helyet akarsz hagyni valahol egy bekezdésen belül, akkor nyugodtan írhatsz a kódodba néhány egymás utáni   karaktert. A megoldásnak nincs semmilyen káros mellékhatása.


Speciális karakterek »

Tőzsde és technikai elemzés érthetően